Przygotowanie
Pieczarki obrac, pokroic w kostke, podsmazyc na patelni z niewielka iloscia oliwy z oliwek, na niewielkim ogniu, jakies 10-15 minut. Posolic odrobine. Po tym czasie dodac do pieczarek 2-3 lyzki stolowe startego sera zoltego, wymieszac, az pieczarki z serem sie polacza i ser zacznie sie ciagnac. Trzeba uwazac, bo ser latwo moze przywrzec do patelni. Zdjac z ognia i lekko ostudzic. Bulki przekroic na pol, posmarowac kazda czesc keczupem lub koncentratem pomidorowym, nastepnie wylozyc mase pieczarkowa, pokroic w plasterki ogorki, polozyc je na wierzchu, calosc posypac startym serem zoltym. Piekarnik nagrzac do 180 stopni, blache wysmarowac lekko tluszczem, bulki ulozyc na blasze i zapiec w piekarniku przez ok. 10 minut, do czasu, az ser sie nie rozpusci i nie zacznie ciagnac. Zapiekanki wyjac, polac keczupem i podawac na goraco. Bulki powinny byc chrupiace.