facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Żeberka panierowane

Przepis dodał: Migotka

Ocena

4,00 ( 1 głosów )

Składniki

0,5 kg żeberek
pęczek włoszczyzny
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
cebula
sól
mąka
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie

Żeberka porcjujemy, doprawiamy do smaku.
W naczyniu gotujemy wodę, dodajemy włoszczyznę, sól i pozostałe przyprawy. Do gotującej się wody wrzucamy żeberka. Gotujemy na średnim ogniu aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy i studzimy. Przed podaniem każde żeberko panierujemy w mące, bułce i jajku i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Doskonale smakują z frytkami.

Ilość odsłon: 824
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl