facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Żeberka w miodzie

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

- 1 kg żeberek,
- sól,
- pieprz,
- olej.

Sos:
- 2 duże cebule,
- 5 ząbków czosnku,
- pół słoiczka przecieru pomidorowego,
- 4 łyżki miodu,
- pół szklanki octu,
- sól,
- pieprz,
- bazylia,
- majeranek.

Przygotowanie

Żeberka pokroić na kawałki, posypać solą i pieprzem, zostawić na pół godziny. Potem zarumienić na gorącym oleju. Odłożyć do żaroodpornego naczynia. Przygotować sos. Na tłuszczu od smażenia żeberek dusic pokrojoną cebule i posiekany czosnek. Dodać miód, ocet, przecier i przyprawy według uznania. Dusić 15 minut. Sosem zalać żeberka, przykryć naczynie i dusić w piekarniku do miękkości (ok. 1,5 godziny).

Ilość odsłon: 740
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl