facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Ziołowo-czosnkowe pałki z kurczaka pieczone w woreczku

Przepis dodał: Olga

Ocena

5,00 ( 1 głosów )

Składniki

- 8-10 pałek z kurczaka
- 1 cebula
- 8 ząbków czosnku
przyprawy:
- zioła prowansalskie (duża łyżka)
- ostra papryka (łyżeczka)
- przyprawa do kurczaka (2 duże łyżki)
- sól (łyżeczka)
- pieprz (łyżeczka)
- oliwa
worek do pieczenia

Przygotowanie

Przyprawy mieszamy z oliwą a następnie razem z kurczakiem, cebulą i czosnkiem wrzucamy do woreczka. Mocno wstrząsamy aby wymieszać wszystko razem. Odkładamy do lodówki na 2 godziny.

Po marynowaniu wkładamy do piekarnika i pieczemy w worku godzinę w temperaturze 180 st C. Później rozrywamy woreczek i pieczemy jeszcze około 30 minut aż skórka zbrązowieje.

Ilość odsłon: 710
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl
Projekt i wykonanie strony www: themedia.pl