facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Żółciak siarkowy smażony na oleju

Przepis dodał: Alex

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

żółciak szarkowy,
olej,
sól,
pierz,

Przygotowanie


Bardzo prosty a smaczny przepis na żółciaki siarkowe. Ważne aby owocniki były bardzo młode i miękkie. Starsze podsuszone owocniku są łykowate i nie smaczne. Młode owocniki płuczemy pod bieżąco wodą a następnie tniemy w centymetrowe plastry. Wsadzamy na garnka i sparzamy wrzątkiem (mój znajomy twierdzi że czynność ta nie jest niezbędna). Sparzone i odsączone plastry żółciaka wkładamy na rozgrzany olej i smażymy ok 30 minut przewracając co jakiś czas. Pod koniec smażenia solimy i pieprzymy plastry żółciaka do smaku.

Ilość odsłon: 639
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl