facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa grzybowa z suszonych grzybów

Przepis dodał: Daria

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 100 g suszonych grzybów
* 2 marchewki
* 1 pietruszka
* ? selera
* 1 cebula
* 1 łyżka oleju
* sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Grzyby opłukać, zalać 1,5 l wody, moczyć 1 godzinę, gotować 30 minut.
  2. Warzywa obrać, opłukać. Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju, 1 marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę do grzybów. Gotować 30 minut. Wywar przecedzić, grzyby pokroić w paski i dodać ponownie do wywaru, doprawić solą i pieprzem.
  3. 1 marchewkę pokroić w bardzo drobną kostkę, dorzucić do zupy. Gotować 3 minuty i podawać z łazankami lub lanymi kluskami.
  4. Zupę można przygotować na bulionie zamiast wody.
  5. Do wywaru można dodać 100 g namoczonych suszonych śliwek zamiast marchewki
  6. Zupę można też zaciągnąć łyżką mąki przesmażonej na oliwie lub maśle.
Ilość odsłon: 746
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl