facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa pieczarkowa

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* pieczarki 80 dag
* ziemniaki 8 szt
* marchewka 3 szt
* pietruszka 1 szt
* ziele angielskie 3 szt
* listek laurowy 1 szt
* śmietana 18% 250 ml
* mąka 2 łyżki
* kostki rosołowe 2 szt
* margaryna 3 łyżki
* sól
* pieprz
* koperek
* woda 2,5 litra

Przygotowanie


W 2, 5 litrach wody  gotujemy warzywa i przyprawy. Pieczarki kroimy i smażymy na margarynie do odparowania wody. Dobrze przyrumienione wrzucamy do zupy razem z ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Gotujemy zupę około 30 minut. Wyjmujemy marchewkę i pietruszkę, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do zupy. Mąkę  rozrabiamy odrobiną wody - dodajemy do zupy. Do śmietany dodajemy po trochu gorącej zupy - całość wlewamy do garnka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dla fanów gęstych zup proponuję wsypać trochę drobnego makaronu i pogotować około 10 minut. Zupę podajemy z dodatkiem koperku.

Ilość odsłon: 827
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl