facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa ślimakowa - Snail Soup

Przepis dodał: Daria

Ocena

3,00 ( 2 głosów )

Składniki

-12 dag ślimaków z puszki
-po 8 dag marchwi i selera
-po 5 dag pietruszki i białej części pora
-2 ząbki czosnku
-2 łyżki masła
-2 łyżki mąki pszennej
-1/2 szklanki śmietany 18-proc.
-1/3 szklanki białego wytrawnego wina
-1/2 łyżeczki tymianku
-sól

Przygotowanie

Marchew, seler, pietruszkę i por zalej 6 szklankami wrzącej wody, gotuj na małym ogniu 30 minut, po czym ostudź. Czosnek obierz i rozetrzyj z solą. Z masła i mąki przyrządź jasną zasmażkę, rozprowadź zimnym wywarem z warzyw i przypraw czosnkiem oraz tymiankiem. Gotuj na małym ogniu ok. 10 minut. Następnie przecedź, połącz z winem oraz śmietaną. Ślimaki osącz z zalewy, pokrój i dodaj do zupy. Podawaj z pieczywem.

Ilość odsłon: 1057
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl