facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa z Karpia

Przepis dodał: Qba

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* 1 karp około 2 kg
* 3 cebule
* 2 marchewki
* 1 pietruszka
* kawałek korzenia selera
* 3/4
szklanki słodkiego czerwonego wina
* sok z 1 cytryny
* 1 1/2 łyżki masła
* 1 listek laurowy
* posiekana natka pietruszki
* pieprz
* sól
* szczypta sproszkowanej papryki

Przygotowanie

Rybę oczyścić, odfiletować bardzo dokładnie pozbywamy się ości. Kroimy w kostkę. Obraną włoszczyznę zalewamy 4 1/2 szklanki wody, wkładamy głowę i kręgosłup karpia i przyprawy. Gotujemy gdy warzywa będą miękkie, uzyskany wywar dokładnie przecedzić by uzyskać czysty wywar z karpia. Z ugotowanych warzyw robimy papkę i wlewamy do wywaru. Wlewamy wino i sok z cytryny. Wkładamy kawałki karpia i gotujemy kilka minut. Możemy zupę zaciągnąć śmietaną. Doprawiamy do smaku . Posypać zieleniną.

Ilość odsłon: 792
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl