facebook
Pyszna zabawa
Tutaj jesteś: strona główna \
Witaj gościu Zaloguj się \ Zarejestruj się

Zupa z zielonego groszku z boczkiem

Przepis dodał: Migotka

Ocena

0,00 ( 0 głosów )

Składniki

* groszek zielony 500 g
* rosół 1 litr
* dymka 1 pęczek
* oliwa z oliwek 3 łyżki
* boczek 10 plasterków
* śmietanka 18% 100 ml
* mięta świeża 3 gałązki
* sól 1 szczypta
* pieprz czarny 1 szczypta

Przygotowanie

1. Białą część dymki cienko pokroić i dusić na oliwie, dodać zielonego groszku, pomieszać, wlać rosół, gotować do miękkości.
2. W międzyczasie na patelni teflonowej usmażyć plasterki boczku. Wyłożyć je, do odsączenia, na papierowy ręcznik.
3. Posiekać zieloną część dymki i miętę. Odstawić.
4. Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem, dodać śmietankę.
5. Wlać do miski, posypać ziołami i udekorować plastrami boczku.

Ilość odsłon: 744
Musisz być zalogowany aby móc komentować
Brak komentarzy

Copyright 2010 by OtoPrzepisy.pl