Dietę rozpoczynamy w piątek po pracy od podwieczorku, na który pijemy koktajl ze świeżych owoców z maślanką lub kefirem. A na kolację ryba z sałatą z sosem winegret. Sporządzamy doskonały koktajl warzywny, który dostarczy nam witamin, a zarazem jest oczyszczający z toksyn.
Bierzemy 2 marchewki, seler, cebulę - obieramy, drobno kroimy, kilka pomidorów (bez skórki) i miksujemy. Uzupełniamy wodą niegazowaną do 1 litra i pijemy schłodzony po 1 szklance przed każdym posiłkiem. Koktajl możemy pić w ciągu całego tygodnia przed posiłkiem - do pracy zabieramy w termosie.
Weekend to również więcej wolnego czasu, warto więc wybrać się na wycieczkę rowerową, na basen, w góry.
Przykładowy jadłospis do wyboru:
- muesli ze świeżymi owocami z jogurtem naturalnym
- koktajl z pomidorów, cebuli, ząbka czosnku
- sałatka z wędzonego łososia z jajkiem, ryżem, świeżymi ziołami do smaku
- surówka : marchew, seler, sok z cytryny, zioła
- ryba gotowana w warzywach z surówką
- koktajl z owoców (np. maliny, truskawki, wiśnie) z maślanką
- chude mięso z sałatą
- biały ser, jogurt, otręby, siemię lniane
Napoje: - woda niegazowana - herbatki ziołowe i owocowe - soki z warzyw rozcieńczane 1:1 wodą